colstok

A dolgok igazából nem bonyolultak.

A szemét rohadék autósok

2018. november 02. 13:25 - egalion

cycling-1813444_640.jpg

Az autósok nagyon rossz emberek.

Tudjátok, ők azok, akik benne ülnek az autókban. Azokban a nagy, indokolatlanul széles, hosszú, drága, hangos és büdös dolgokban, amiket nehéz megvenni, ezért a jobbak inkább biciklivel és gyalog szeretnek járni, mert az környezetbarátabb. Nem, ennek semmi köze a pénzhez, jó? Azt csak a szemét autósok gondolják. Nekik eleve nem lehet igazuk, mert a kipufogóból egy csomó gáz jön ki, és az szennyezi a környezetet. Másból nem jön ki semmi, csak az autósokból. Ha mindenki kiszállna az autóból, hirtelen kitisztulna a levegő, és az összes gyár leállna, és mindenütt cuki kismadarak csivitelnének.

De az autósok ezt nem akarják.

Ők rosszban vannak a természettel. Utálják a kismadarakat. Ahol ők élnek, ott nincsenek kismadarak. Meg fák. Igazából semmi nincs, csak aszfaltút. Az autósok sosem szállnak ki az autóból, hanem mindig csak dudálnak meg elütik az embereket, és mindig aszfaltúton közlekednek, mert kiváltságosnak hiszik magukat. Azt hiszik, azért épült annyi aszfaltút, hogy ők autóval járjanak rajta. Ott laknak.

Nem hiszed el, mi?

Mikor láttál utoljára autóst autó nélkül?...

Na ugye.

Az autósok nagyon dühösek. Mindig dudálnak, és többnyire rázzák az öklüket. Még szerencse, hogy a jó emberek ügyesen elférnek köztük és ki tudják őket cselezni, mert egyébként minden autós minden embert meg akar ölni, csak buta, ezért végül nem sikerül. Néha igen, és akkor büntetésből lezárják az útnak azt a részét. De persze ebből sem tanulnak.

Az autósok nagyon gyorsan mennek. Sok kezdeményezés van arra, hogy lassabban kelljen menniük, de ők direkt nem csinálják, hanem gyorsan mennek, mert szerintük az autó arra való. Hiába mondjuk nekik, hogy biciklivel sokkal gyorsabb menni a dugóban, ők mindig arra hivatkoznak, hogy de mi van, ha nincs dugó. Ez nagyon szemét húzás, és ahhoz, hogy ezt megértsék, igazából sokkal több dugóra lenne szükség - a modern városokhoz hasonlóan ma már egyre több helyen sikerül megnehezíteni a közlekedésüket, hogy végre dugó legyen és megértsék, hogy a kerékpár sokkal gyorsabb, mint az autó, de ők számító kis köcsögök, és kivárnak, és inkább mégis autóval közlekednek, arra hivatkozva, hogy később majd, amikor már nem lesz dugó, sokkal jobban tudnak haladni. Több lezárás, több útakadály, és sokkal több megszüntetett út kellene, mert így túl kényelmes nekik.

Az autósok pökhendi, kiváltságos kis faszok. Ha például esik az eső, akkor mindenkire esik, csak rájuk nem. Ha fúj a szél, nekik nem nehéz a haladás; a szélvédő, amin kilátnak, direkt úgy van megcsinálva, hogy nem ázik be, és még külön ilyen ablaktörlő is van rajta, hogy amikor vizes, akkor azt le lehessen törölni. Tehát igen, jól hallottad, az autósnak még ekkor sem kell kiszállnia, ott pöffeszkedik az Armani öltönyében a finom melegben a bőrülésen, és egy külön elektromos kar törölgeti neki az ablakot. Undorítóak. Persze ők zenét is hallgathatnak, és mégsem üti el őket senki, sőt, telefonálni is tudnak úgy, hogy ki van hangosítva, és nem zavarja őket a környező zaj.

pexels-photo-1534833.jpgNekünk, tisztességes embereknek mindez nem adatott meg. Mi ott ázunk naphosszat, és ezek a szemetek még le is fröcskölnek, amikor elhúznak mellettünk - és elhúznak, persze, mert ők úgy mennek fel az emelkedőn, hogy meg se kottyan nekik, és állandóan anyáznak, amikor akadályozzuk őket, nem értik meg, hogy nekünk minden méterért meg kell küzdeni. De nekünk mindez nem nagy ár a környezetért! Mi szeretjük ezt csinálni. Ha kell, minden nap megázunk azért, hogy tisztább legyen a levegő.

A tél a legrosszabb.

Ilyenkor mi szinte egyáltalán nem merünk járni a bringával, gyalog meg fázunk. Na és kik azok, akik mindezt leszarják? Hát persze hogy a rohadék autósok. Ők akkor is a melegben ülnek. Külön téli gumit adnak nekik, hogy ne csúszkáljanak a havon! Ez az új arisztokrácia. Nekik ezt szabad. Egyedül akkor értik meg, milyen szar az élet, amikor reggel vakargatják a jeget az ablakról. Ilyenkor mindig jót nevetünk rajtuk. Sajnos néhányan garázsban állnak, így még ezt is megússzák.

Az egész várost meg kéne tisztítani tőlük.

Ilyeneket mondanak, hogy ők fizetnek az útért, meg hogy üzemanyag, meg ezek a szarságok. Közben mindenki tudja, hogy azt csak azért csinálják, hogy odaérjenek, és igazából mi fizetjük az adónkból az ő szórakozásunkat, azért olyan olcsó nekik! Ezer forintnak kéne lenni az üzemanyagnak, akkor majd jól kiszállnának. Vagy meg kéne szüntetni az utakat, és azt is kifizettetni velük! Minek az út! Járjanak busszal! Ja, igaz. Akkor villamossal. Mit tudom én! Vegyenek biciklit. Hülye tahók. Én biztosan nem fogok nekik utat finanszírozni, hogy buszozgassanak rajta, amikor abból a pénzből bringaút is épülhetne.

pexels-photo-86993.jpegPersze érzik a vesztüket, kétségbeesetten magyarázzák, hogy ne vegyük el az autójukat, inkább átülnek elektromosba... Haha! Ilyen egyszerűen nem tudtok meglógni! Be fogjuk bizonyítani, hogy igenis sokkal szennyezőbb az elektromos, mint a benzines! Így végre ti is rákényszerültok majd, hogy busszal menjetek, mint a többi tisztességes ember, vagy bringával, mint az igazán nagyon tisztességes emberek. Persze a buszok között is egyre több az elektromos, hiszen a környezetre vigyázni kell, de az valamiért más, majd azt is bebizonyítjuk valahogy. A busz jó, az autó rossz. A busz azért jó, mert annyira sűrűn állnak az emberek és annyira büdösek, hogy előbb-utóbb valaki végre átül majd egy biciklire. Vagy akár mindannyian. Így sokkal több helyet foglalnak majd, de még mindig kevesebbet, mint azok a rohadék autósok.

Addig is marad ez a rendszer, hogy időnként lezárunk valamit. Már dolgozunk azon, hogy egy-két évre minden le legyen zárva, és ami nincs, az is fel legyen túrva, hogy jó szar legyen rajta közlekedni. Az Andrássy utat mindig megpróbáljuk kölcsönkérni, az jó központi helyen van, meg most lehet hogy sikerül a Lánchidat egy időre kivonni a forgalomból; ott úgysincs bicikliút, a turisták meg le vannak szarva. Majd hoznak egy kis áldozatot cserébe, amiért legalább az autósokat jól megbüntetjük.

woodland-road-falling-leaf-natural-38537.jpeg

Jövő héten indul az új kezdeményezésünk. Már 4534 ember aláírta. Az a címe, hogy minden autós helyére ültess egy fát! Ezzel végre megmentenénk az élővilágot, ugyanis felháborító, hogy a növények nem tudnak kényelmesen élni, mert helyette az emberek élnek kényelmesen. A környezetvédelem az emberiség legfontosabb feladata - sokkal fontosabb, mint az életben maradás!

Ha egyszer majd végre az összes utat felszántottuk, és minden autót visszaforgattunk újrafeldolgozható hulladéknak, akkor eljön egy szebb világ. Nem lesznek benne autók, csak fák meg biciklik meg gyalogosok. Végre épülhet majd egy csomó bicikliút, rendesen, nem földút minőségben, és talán arra is lesz pénz, hogy ezeket végre megvédjék a gyalogosoktól, akik folyton ott mászkálnak meg sétáltatják a kibaszott kutyájukat. Akkor majd lehet normális sebességgel bringázni.

Hát olyan nehéz lenne szeretni egy kicsit a természetet?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colstok.blog.hu/api/trackback/id/tr1014339823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása